Induflex plast
Förstasidan | Kompetens | Exempel | Galleri | Referenser | Blogg | Profil | Kontakt

 
11. februar 2015
Fødevaresikkerhed - Få komplet dokumentation
Af Line Bluhme
 
1. Januar 2016 skal ALLE overensstemmelseserklæringer på plast - bestemt til kontakt med fødevarer - følge EU-direktivet EU10/2011, bilag IV, og baseres på dokumentation efter EU10/2011, artikel 18.

Al relevant dokumentation vedr. EU-direktivet EU10/2011 finder du i Induflex’s plastsortiment (POM-C, POM-H, PEEK, PC, PET, PE300, PE500, PE1000, PTFE).

Hvilket giver dig vished om materialets anvendelse og formåen, samt komplet sporbarhed, så du er sikker i din produktion.

Vores fødevaregodkendte plastsortiment indeholder desuden de relevante testresultater og migrationstest, der gør, at du let og hurtigt kan afgøre, om materialet er testet i henhold til dine krav. Disse test sker hos vores producent af råvarematerialet - på deres laboratorium.

Derved får du med Induflex en leverandør af både råvare og bearbejdning og sikre al relevant dokumentation og godkendelser på materialet.

Induflex tilbyder bearbejdning i fødevarekontaktmaterialer – Nedenstående materialer opfylder EU10/2011:

Polyamid: TECAMID 6, TECAMID 66, TECAST
POM-C: TECAFORM AH ID, TECAFORM AH
POM-H: TECAFORM AD
PEEK: TECAPEEK, TECAPEEK ID, TECAPEEK TF10
PC: TECANAT
PET: TECAPET, TECAPET TF
PE: PE300, PE500, PE1000
PTFE

Ovenstående produktbetegnelser er fra vores leverandør og tekniske plastpartner Ensinger.
 
 
16. december 2014
Induflex seminar om teknisk plast
Af Line Bluhme
 
Hos Induflex tilbyder vi vores kundes konstruktører /produktudviklere forskellige plastseminarer inden for teknisk rådgivning, med hovedvægt på de mange gode egenskaber plasten har i forhold til stål, bronze, aluminium, træ mm.

Udbytte
For de fleste er det revolutionerende, hvor stort et udbytte samt produktoptimering der kan opnås ved at konverteret stål, aluminium og bronze emner til teknisk plast.

Et sådan seminar omhandler primært de mange fordele ved plast samt de mulighederne bearbejdningen giver. Plastmaterialerne omfatter bland andet: PMMA, POM, PEEK, PETG, PEHD 500, PEHD 1000, PETP, PTFE, Teflon, Nylon PA6, PSS.
Hertil gør Induflex meget i de mange adjektiver der kan tilføres plast for at give ekstra styrke, friktion, smøreevne, holdbarhed, slipevne mm.
Yderligere omfatter seminaret vejledning i diverse normer og godkendelser inden for:

  • Fødevare (FKM, FDA, EU 1935/2011)

  • Medicinal (MT)

  • Brandsikring (UL94)

  • Antistatisk (ESD)


Hvem
Seminaret er primært henvendt til konstruktions- og udviklingsafdelinger og forgår i samarbejde med den enkelte kunde/virksomhed. Vores tilbud er således individuelt tilpasset til den enkelte konstruktionsafdeling og tilbydes gratis for vores kunder og samarbejdspartnere.


Hvor/hvornår
Seminaret finder sted efter aftale og afholdes enten på vores eller Jeres adresse. Dog anbefaler vi at besøge vores hus da vi her har gode muligheder for at uddybe og fremvise bearbejdning samt konstruktionsmuligheder.

Ønsker du og/eller dine kollegaer at høre mere, er du meget velkommen til at kontakte Line Bluhme på 23263009 eller lb@induflex.dkProduktionschef hos Induflex, Robert Bøgekær fortæller om teknisk plast og plastbearbejdning

 
 
17. november 2014
Er du vores nye kollega ?
Af Rico Larsen
 
.. eller kender du en der passer ind ? Vi har forrygende travlt i øjeblikket og vi søger derfor ny kollega til vore CNC bearbejdning.


Er du uddannet maskinarbejder/værktøjsmager og har erfaring med plast ?


Er du selvstændig og har du flair for detaljer og kvalitet ?


Hvis JA, modtager vi gerne ansøgning pr mail. Sendes til induflex@induflex.dk mrk. ”ansøgning”.
 
 
17. november 2014
Upcomming designer Osmund Olsen
Af Line Bluhme
 
Hos Induflex er vi stolte over at følge vores kunde og upcomming designer talent Osmund Olsen. Osmund nye designerlampe er blandt De nominerede til Årets DesignTalent 2014.

http://www.award2014.dk/konkurrencer/designtalent-2014/de-nominerede


Lampe designet af Osmund Olsen

 
 
13. august 2014
Formland 2014
Af Line Bluhme
 
Induflex deltager i år på Formland Autumn 2014 i Herning Messecenter - fredag den 14/8 til søndag den 17/8.

Vores fokus på denne messe er In-store hvor vi giver inspiration til de mange speciel-effekter akryl giver.
På vores messestand finder I bl.a. designeren Osmund Olsen / osmundolsen.com som har benyttet det smukke akryl til sine nyeste designs.
Herunder Juletræ, lampe og vase – Absolut et besøg værd.

Kom og besøg os på Stand D3246.


På glædelig gensyn.
 
 
6. august 2014
Induflex styrker holdet med ny salgschef
Af Rico Larsen
 
Induflex A/S har ansat Line Bluhme som Salgschef pr 1. August 2014.

Med god erfaring i salg, ledelse og marketing skal Line være med til at styrke og fastholde Induflex´s position som din foretrukne leverandør og udviklingspartner inden for plast.
Line er uddannet markedsøkonom og har en HD i organisation og ledelse. Hun kommer fra en stilling som salgsansvarlig fra lignende branche og er i fuld gang med at tilvænne sig ”plastverdenen”.

Tag godt imod Line og kontakt hende gerne for et besøg.

Line Bluhme kan kontaktes på telefon 2326 3009 eller på mail lb@induflex.dk
Velkommen Line
 
 
27. marts 2014
Vandstråleskæring
Af Hans Jørgen Andersen
 
Sidste år begyndte vi at producere frontpaneler til stikkontakter i naturlige materialer som træfiner og sten.
Træet er ikke noget problem at bearbejde med de maskiner vi i forvejen har. Sten/skiffer er til gengæld problematisk. Det kan ikke laserskæres, så fræsning har været den hidtil eneste løsning.
Desværre slider fræsning af sten/skiffer enormt på værktøjet, så når stenmaterialet samtidig er bundet sammen af epoxy og glasfiber begynder maskinarbejderne i værkstedet at blive en smule utilfredse……

Vi havde to valg. Enten begyndte vi selv at vandstråleskære, eller også fik vi andre til at gøre det.

Chefen er ikke begejstret for at lægge produktion ud af huset. Ingen er endnu blevet fyret for at foreslå den slags, men man skal nok ikke gøre det to gange.Induflex vandstråleskære nr. 1

Vores nye vandstråleskærer, er købt i Tyskland og kan skære igennem stort set alt, men da vi hovedsagelig arbejder i plast bliver de første opgaver i sten, etronax og polycarbonat. Senere har vi planer om at kunne tilbyde skæring i skum, gummi, læder og forskellige sandwichmaterialer. Med andre ord alle de materialer der ikke kan laserskæres og/eller er for omstændige at fræse.

Maskinen kan med hjælp fra sandtilførsel skære igennem en 100 mm stål, men det holder vi os nok fra.

Vi er åben for ordre og prøveskæring i forskellige materialer.

Ring til Rico på 98371988
 
 
19. februar 2013
Store Flyttedag!!!!
Af Connie Andersen
 
Hurra !! Endelig er vi tæt på, at det sker….det, som vi har ventet på og glædet os til siden oktober, det bliver endelig en realitet… vi skal flytte over på den nye fabrik….det er så utrolig spændende, at vi praktisk talt næsten ikke kan vente…!!

Vi købte i oktober 2012 en større fabrik ”et stenkast” fra vores nuværende adresse, og den har siden været under renovering.

Vi har længe ledt efter noget større. Vi har efterhånden bygget til 2 gange, i 2008 kom den sidste nye hal i brug, men vi havde stadig pladsmangel. Det er lagerplads, som har været det store problem. Vi har haft lejet en hal på Fabriksvej, men hele den bygning blev lejet ud til en af de andre lejere, og vores lejemål blev opsagt og 31. december skulle vi være ude. Gode råd var dyre nu…..hvor skulle vi gøre af det, som vi havde i hallen efter 31. december? Hvad gør man så? Man køber en ny fabrik!

Mange ting har været oppe at vende, skulle vi leje noget nyt et sted eller skulle vi købe. Men til sidst blev det besluttet, at fabrikken på Hagensvej 25 skulle købes. Det er det gamle Danprint, som har haft til huse dér tidligere. De lokaler passede totalt til Induflex’ behov, så i oktober var det en realitet! Fabrikken var købt!

Det bliver virkelig stort…..og dejligt….vi går fra at være på 2000 kvm til at kunne udfolde os på hele 4500 kvm! Det svarer altså til 30 parcelhuse á 150 kvm pr. stk!!! det er rigtig mange kvm pr. medarbejder, hvis nogen af os bliver sure, ja, så kan vi sagtens finde et hjørne, hvor ingen andre generer os, til vi bliver gode igen…

Og hvilke 4500 kvm !!! Det bliver noget af det flotteste….intet mindre! Simpelthen !! Vi har valgt, at det skal være farvestrålende, så vores nye firmafarver bliver sort og lilla!

Der er kommet lilla linoleum på gulvene i montage og kantine. Gråt linoleum i laserafdeling. Sort gulvtæppe i kontorlokalerne, lilla og sorte mapper i reolerne og gråt kontor inventar. Flot, hvidt køkken med sorte bordplader i kantinen. Lilla og sorte døre.På badeværelserne kommer der sorte og lilla håndklæder og lilla tilbehør.

Lad mig sige, at det er ikke alle i firmaet, som er enige i, at den lilla farve er flot! En del af mændene vidste ikke hvilken grimasse de kunne få til at passe, da det blev vedtaget. Men vi tøser fik, som altid, vores vilje,og vi er sikre på, at de (mændene) kommer til at elske den lige så meget som vi gør… ellers er det bare ærgerligt for dem! Pigerne elsker den…… bare vent…”tøsernes” plan er, at vi får t-shirts og skjorter i lilla……mon vi får dem til at tage det på?

De ting, som vi havde på det lager, som vi havde lejet, de er allerede ”flyttet” ind. Det blev de i december, det var jo vigtigt, da vi stod uden lager pr. 31. december. Så et af de første store projekter i hele renoveringsarbejdet, det var, at der skulle sættes en ny og større port i, så de store akrylplader de kunne komme igennem.

Fredag den 22. februar starter resten af indflytningen så, dér flytter vi administrationen.
I de ugerne 9, 10, 11 og 12 følger de andre afdelinger, lager, CNC værksted og Laserafdeling, så alt forventes at være på plads i det nye i starten af april.

Men at vi allerede skal flytte på fredag, det må jeg sige, det virker lidt uoverskueligt, når man ser det rod, som der er på Hagensvej lige nu…se billederne og jeg er sikker på, at i vil give mig ret…Bare vent, det ender med at blive pænt
Kontoret – py ha, uoverskueligt at tænke på, at det skal være færdigt til fredag
Udsyn fra det bageste af kontoret hen mod receptionen/indgangen
"Velkommen til Induflex"
Montagehal – Rita og Jannie’s recidens – se det flotte lilla gulv! - chefen inspicerer.
Kantine – i de flotte omgivelser skal vi spise vores måltider
Laserhal – der kommer gråt linoleum på her
Udsyn fra laserhal mod lageret
CNC værkstedet – py ha de har travlt!
Et af de mange toiletter – men de bliver også fine, bare vent!

Flytningen til større lokaler kommer til at give os muligheder for mange ting i produktionen, som vi har været afskåret fra i de nuværende lokaler. Vi ved, at vi i løbet af foråret får nogle store ordre, hvor vi nu kan opstille nogle pakkelinier, som gør arbejdet mere optimalt. Og vores lampeproduktion får også den plads de behøver.

”Den gamle fabrik” på Fabriksvej 3, den skal sættes i stand og enten lejes ud eller, allerhelst, sælges.

Vi "tøser" glæder os SÅ meget til at tage imod vore kunder og leverandører i de nye lokaler, glæder os til at vise, hvor flot vi har fået det, og til at høre deres mening. Og vi er ikke et eneste sekund i tvivl om, at de bliver lige så begejstrede, som vi er! De vil i hvert fald nok sige, at det er pænt, om så farven er deres smag, det er jo ikke vores problem. Vi er tilfredse, og det er det vigtigste!

Så fra og med 25. februar 2013 bliver INDUFLEX’ nye adresse:

HAGENSVEJ 25
9530 Støvring


På gensyn!

Følg med på siden, jeg vender tilbage, når vi er flyttet, med nye billeder og opdatering……
 
 
12. februar 2013
Induflex får elite smiley
Af Hans Jørgen Andersen
 
..og det endda uden at have hverken kantine eller fødevareproduktion.elite smiley fødevarekontaktmateriale

Forklaring ligger i Bruxelles og forordningerne 1935/2004, 2023/2006 og 10/2011. Glimrende læsestof, hvis man ikke kan falde i søvn. Lad os derfor springe til det korte referat:

Alt plast, der kommer i direkte kontakt med fødevare, skal være fødevaregodkendt og sporbart.

Dvs. at reglerne for plast nærmer sig dem, der gælder for oksekød. Man kan f.eks. fra stregkoden på den vakuumpakkede oksesteg i køledisken, finde tilbage til præcis den okse, stegen kommer fra (formodentlig en tidligere malkeko). Temmelig vigtig for fødevaresikkerheden.

Forstiller man sig nu, at der i samme vakuumpakke findes et lille stykke plast, så skal det nu være muligt, at finde tilbage til den maskine, der producerede præcis dette stykke plast og hvornår.
Plasten kunne f.eks. stamme fra en udkastningsarm på et transportbånd på slagteriet. Følgende skal nu være muligt:

  • Slagteriet skal kunne finde tilbage til leverandøren af transportbåndet.

  • Leverandøren af transportbåndet skal kunne finde tilbage til leverandøren af udkastningsarmen.

  • Leverandøren af udkastningsarmen (Induflex), skal kunne finde tilbage til den plade, udkastningsarmen er produceret af.

  • Leverandøren af plastpladen skal kunne finde tilbage til producenten af plastpladen.

  • Producenten af plastpladen skal kunne finde tilbage til den maskine, der skabte plastpladen og af hvilke ingredienser.

Hvilken krav der er til ingredienserne i plasten, er lidt tåget for mig, men selve pladen skal testes for egnethed til fødevarekontakt ved autoriseret laboratorium. Den nu fødevaregodkendte plast får tildelt et certifikat med oplysninger, om hvordan plasten må opbevares, forarbejdes og anvendes. De efterfølgende led i kæden skal overholde disse krav og udstede et dokument, hvor de garantere at plasten, når den forlader deres facilitet, er i overensstemmelse kravene i certifikatet (overensstemmelseserklæring).

Forordningerne går helt tilbage til 2004, men det var først i 2010, at fødevarestyrelsen begyndte med at lave kontrolbesøg og uddele tilladelser. Det kom som et chok for plastbranchen, og Induflex var de første der fik besøg. Vi havde aldrig hørt om forordning 1935/2004.

Intet er så galt, at det ikke er godt for noget. Vi lavede store ændringer i vores procedure og IT-systemer, og kan nu, som de første, vifte med en elite smiley i fødevarekontaktmateriale(FKM).
 
 
24. januar 2013
Akryl statuetter til Dansk melodi grandprix 2013
Af Hans Jørgen Andersen
 
Som de første i Danmark kan vi nu her på bloggen afsløre hvad alle taler om i øjeblikket. ”Hvordan kommer statuetter ved Dansk Melodi til at se ud?”.

Her er den!!!
Ja, den ligner jo sig selv. Men hvis man sammenligner med tidligere år. En nænsom udvikling i designet. Dog som altid laserskåret akryl med lasergravering.

Den store ændring i konceptet skete i 2011. Her gik man fra skarpe kanter på stjernerne til runde. Vi tror det er vores skyld. Skarpe laserskårne akrylkanter er som knive, og vi advarede ikke designerne inden vi lavede statuetterne. Man kan nemt, i et befippet øjeblik, skære sig på den spidse stjerne der stikker ud i toppen af statuetten. Danmarks Radio undgår nok helst blod på scene i den børnevenlig sendetid.

Desværre kan vi ikke afsløre hvem der vinder. Der er ingen navn på.
 
 
17. januar 2013
Ny akryl serie fra Perspex
Af Rico Larsen
 
En ny spændende portefølje af akryler og innovative produkter fra Perspex. Det nye IMPRESSIONS koncept er stilfuldt forbedret og er blevet skabt for at appellere til designere, arkitekter, brands, detailhandlere og butiksindretning, som søger et materiale med potentiale til at skabe et helt unik udseende.

En uformel elegance, der er ideel til at supplere og fremhæve display, merchandise og interiør.

Induflex har som de eneste i Danmark valgt at lagerføre dette ny eksklusive materiale, og vi tilbyder hurtige og fleksible løsninger i samarbejde med vores kunder.

Perspex Impressions fås i 5 mm plader i formatet 3050 x 2030 mm og farverne klar, opal, rød, brun, glas grøn, grøn, lilla, grå og sort.
Brochure kan hentes her
 
 
14. januar 2013
Nu fås transparent polycarbonat i mange farver
Af Hans Jørgen Andersen
 
Vores kunder har efterhånden i mange år efterspurgt polycarbonat i et farvevalg der matcher akrylens. Desværre har vi ofte ikke kunnet skaffe det. Det er ikke blevet produceret nogen steder. Men nu lysner det lidt. I hvert fald med hensyn til transparent polycarbonat.

Bayer har lanceret produktlinien "Makrolon Colorline" (Makrolon er Bayers handelsnavn for polycarbonat). 20 forskellige farver, alle transparent, i tykkelsen 0,75-15 mm. Meget mere om
Makrolon ColorlineDesværre modtager de kun ordre på 250 kg. Ca. 10 plader 3 mm i formatet 3050 x 2050 mm. Men muligheden er nu tilstede.

Vi overvejer om vi skal købe nogle plader hjem til eget lager.
 

© 2002-2021 Induflex A/S Induflex A/S – Hagensvej 25 – 9530 Støvring - Danmark - Tfn: 98 37 19 88 - E-post Logga in