Induflex og plastbearbejdning

Induflex er som navnet antyder funderet på ”fleksibilitet”. Det gælder produktionsmetoder, leveringstid, kvalitet osv. Det eneste punkt, hvor Induflex ikke er fleksibel er, når det gælder materialet. Induflex bearbejder kun plast.

Mangel på fleksibiltet hos underleverandører var årsagen til, at Induflex blev etableret i 1989 og fleksibilitet har vist sig at være en langtidsholdbar og nødvendig formular. Induflex er vokset støt siden da, med udvidelser på alle områder.
Slagfast acryl
Slagfast acryl er langt mere fleksibelt end traditionel acryl og giver nye anvendelsesmuligheder.

Induflex som samarbejdspartner

Som samarbejdspartner påtager Induflex sig den rolle, som passer til projekterne. Det kan være som rådgiver, projektkoordinator eller underleverandør. Det er altid op til kunderne selv at bestemme, hvor stor en del de overlader til Induflex. Vi gør imidlertid meget ud af ikke direkte at konkurrer med vores kunder og leverandører. Derfor involverer vi os sjældent i salg af plast halvfabrikata, konstruktion af plastdele, trykning eller design af udstillinger og Instore. Vi fortrækker at henvise til andre, og gør kun undtagelser, hvis det giver åbenlyse fordele. F.eks. tampontrykker vi telefoner til Bang og Olufsen fordi det er et krav fra kunden; ellers ikke.

Plastbearbejdning giver så mange muligheder i dag, at vi altid råder både vores eksisterende og nye kunder til at besøge Induflex's produktion. Alene inspirationen til nye produkter og konstruktioner er besøget værd. Desuden giver det en uvurderlig forståelse af hvad der kan lade sig gøre i plast og den rigtige måde at gøre det på.
For os er det en måde hele tiden at holde os ajour med kundernes behov.
Fræset Etronit
Typisk Induflex fræseopgave

Prototyper i plast

Prototyper er på alle måder dyre. Både i designfasen og at få produceret ved Induflex - og de bliver ca. dobbelt så dyre hvis de skal laves om. Derfor bruger vi gerne tid på at rådgive om design, materialevalg og produktionsmetoder indenfor plastbearbejdning, så det bliver rigtig første gang. Ikke kun for at gøre det billigere for designeren, men også fordi prototyper ikke er nogen god forretning for Induflex.
Prototyper udgør ca. 5 % af Induflex's omsætning, men der bruges uforholdsmæssigt lang tid på rådgivning, opstillinger og administration.
Som konstruktøren bruger Induflex lang tid på prototyper, i håbet om at kunne tjene det ind igen på den efterfølgende serieproduktion.
Prototype i plast
Kravene til kvalitet afhænger af både kunden og opgaven. Induflex egenudviklet ERP-system er tæt integreret med CAD-systemerne bl.a. af hensyn til dokumentationen.

Serieproduktion i plast

Ved Induflex strækker ordreindgangen sig fra små ordrer med kort leveringstid til opgaver med produktionstid på flere måneder. Desuden udfører vi også løbende produktion for flere kunder.

En stor del af Induflex ordre er mindre ordre. Vores organisation er derfor indrettet således, at små ordrer kan produceres med et minimum af administration og omstilling i produktionen. Bl.a. forsøger vi bevidst altid at have en overkapacitet i maskinparken og uddanne medarbejderne til at kunne varetage flere roller indenfor plastbearbejdning.
Større og komplekse opgaver kan modsat håndteres med den fornødne fokus på produktionsoptimering og dokumentation.

Laserskæring af acryl
I sommeren 2009 producerede Induflex juledekoration på 4 lasere, 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen

Tegning og CAD/CAM

De fleste af Induflex's opgaver skal på et eller andet tidspunkt gennem en computer til maskinerne. Findes der en tegningsfil der kan sendes via e-mail, er det langt at foretrække frem for en papirtegning.

Vi har gode erfaring med følgende filformater:

2D-filer
dwg/dxf, ai/eps, cdr, 3dm

3D-filer
iges, step, 3dm, sldprt

Fonte
ttf

Raster
jpg eller tiff i minimum 300 dpi.
Bemærk rasterfiler kan kun benyttes til lasergravering. Både fræsning/drejning og laserskæring kræver vektor-filer.

Komprimering
zip, sit

Vores programmer
Vi arbejder udelukkende i Windows og benytter hovedsageligt nedenstående programmer:

Program Anvendelse
AlphaCam CAD/CAM til fræsning/drejning
Force MiniCadCam CAM til lasere
Rhinoceros CAD og kvalitetsstyring
Corel Draw Lasergravering
Adobe Illustrator Filoversættelse
Trivision FPT Laservision
AlphaCam til plastbearbejdning
CAM/CAD programmet AlphaCam bruger Induflex til programmering af fræsere og drejebænke.

Rhino 3D til plastbearbejdning
Alt hvad Induflex producerer på lasere gå gennem tegneprogrammet Rhinoceros 3D, der også bruges til generering af kontrolskemaer og dokumentstyring.

Induflex og plastbearbejdning

Induflex som samarbejdspartner

Prototyper i plast

Serieproduktion i plast

Tegning og CAD/CAM